Nieuwsbrief Noord  
 

Uitkomst huisbezoek 75+’ers

Onder de 75+’ers in IJsselstein Noord zijn huisbezoeken gedaan. Er zijn 232 interviews gehouden onder de zelfstandig wonende in de wijken Europa- en Oranjekwartier, IJsselveld-Oost en IJsselveld-West. De resultaten zijn in één document samen gebracht.
> lees verder

 

Herinrichting pleinen IJsselveld-Oost

Om de leefbaarheid in de wijk te vergroten wordt de openbare ruimte van het Eurovisie-, Monitor-, Kamera- en Nipkowplein heringericht.
> lees meer over deze herinrichting

 
 
 
 
Nieuwbouw Omroepplein gestart

De burgemeester van IJsselstein heeft de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject aan het Omroepplein.
> lees verder

 
Sport als middel ook voor de meiden

Jonge tienermeisjes van vooral Marokkaanse (en Turkse) origine sporten en bewegen veel minder dan hun broers en leeftijdgenoten van Nederlandse afkomst. Om deze reden is er een sportmiddag (één keer per week) voor de meiden uit IJsselveld-oost gestart.
> lees verder


Maandelijkse activiteiten voor bewoners van het Europa- en Oranjekwartier

Bewonersgroep Europa- & Oranjekwartier organiseren regelmatig leuke activiteiten voor bewoners! Lees snel meer om te kijken waar u aan deel kunt nemen.
> Lees verder

 

Mars en Phobos kleuren GROEN!

De bewoners van Mars 1 t/m 8 hebben een beheercontract met de gemeente afgesloten over het beheer van het groen in de buurt. De buurtbewoners slaan de handen ineen en steken de handen op gezette tijden uit de mouwen. Zodat het er in de leef- en woonomgeving netjes, ordelijk en vooral groen uitziet.
> lees meer

 


 
Budget Straatbarbecues

Wist u ook dat er een subsidiebudget beschikbaar is voor straatbarbecues? Hiermee kunt u materialen financieren die de straatbarbecue ondersteunen, zoals een partytent, statafels en banken of een springkussen. De catering is voor eigen rekening van de deelnemers.
> Lees meer over de
mogelijkheden


 
Aanpak overlast in uw woon- en leefomgeving in IJsselstein

Verschillende mensen hebben verschillende behoeften wat betreft hun omgeving. Zo heeft de een behoefte aan rust en stilte en voor de ander zorgt goede muziek en samenzijn voor vermaak. Vaak gaat dit prima samen, maar in sommige gevallen geeft dit misnoegen. Dan wordt er overlast ervaren in de eigen woon- of leefomgeving.
> lees verder


Workshop interactie met uw wijk,
hoe doet u dat?

Stichting Pulse organiseerde de workshop; interactie met de wijk voor actieve bewoners. Bewonersgroepen en actieve bewoners inspireerden elkaar met mogelijkheden rondom interactie met de wijk. De vraag waar het mee begon: ‘Waarom wil iemand in uw wijk komen wonen?’.
> lees verder

 

27 september: Burendag!

Het is weer zover: Burendag op zaterdag 27 september. Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Bedenk samen met de buurt een leuk idee voor Burendag en stuur het Oranje Fonds uw aanvraag toe. Maak van dit jaar een nóg groter succes
> lees verder

 
 
Jeugdzorg naar gemeente

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering.
> Lees verder

 
Inbraaktips

Gaat u op vakantie? Bedenk dan dat inbrekers nooit vakantie hebben. De politie en Stadstoezicht van de gemeente, surveilleren regelmatig in de gemeente om woninginbraak tegen te gaan en daders op te sporen. Maar wat kunt u zelf doen om de kans op een inbraak in uw huis zo klein mogelijk te maken?
> lees verder


Gezocht: de Lekkerste Parken van Nederland

Zorg dat uw park de status van Lekker park verdient! Dat kunt u doen door uw favoriete park te supporten, en natuurlijk uw vrienden uit te nodigen om hetzelfde te doen!
> lees verder

 

Facebook pagina Verloren of Gevonden in IJsselstein

Wel eens wat kwijt geraakt? En nooit meer terug gezien? Of op straat iets gevonden dat niet van u is? Waar bracht u het dan heen? Vanaf heden is er de Facebook Pagina Verloren of Gevonden in IJsselstein . Op de Facebook pagina kunt u een melding plaatsen van uw vondst of verlies om zo het gevonden voorwerp bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen.
> lees verder

 
 
Bent u mantelzorger of vrijwilliger? Doe mee met dit onderzoek!

De gemeente doet onderzoek onder inwoners die mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen. De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoeveel inwoners mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen, wat hun ervaringen zijn en aan welke ondersteuning zij behoefte hebben. Dus geef uw mening!
> lees verder

 
 
Nieuwsbrieven andere wijken:
> West
> Centrum
> Zuid
 
> Contact redactie
> Disclaimer
> Afmelden nieuwsbrief


Deze nieuwsbrief komt tot stand in samenwerking met de bewonersgroepen, Stichting Pulse, Provides en politie en wordt u aangeboden door de gemeente IJsselstein.