Nieuwsbrief West  
 

 
Ondersteuning in zorg en welzijn

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de zorg en welzijn voor alle inwoners van de gemeente IJsselstein. Om te kijken hoe zij inwoners de juiste ondersteuning kunnen bieden, is de gemeente met een aantal maatschappelijk partners een Sociaal Team gestart.
> lees verder


 
Workshop Cupcake versieren

Regelmatig organiseert de Bewonersgroep Achterveld-Groenvliet leuke workshops. Zo ook de workshop Cupcakes versieren voor kinderen uit de wijk.
> lees verder


Oudereninloop voor senioren in de wijk

Dinsdag 2 september start de ouderinloop voor senioren in de wijk Achterveld / Groenvliet. Voor zij die willen staat van 9:30 tot 12:00 uur de deuren van Xperience open voor een gezellig kopje koffie.
> lees verder

 

Budget Straatbarbecues

Wist u ook dat er een subsidiebudget beschikbaar is voor straatbarbecues? Hiermee kunt u materialen financieren die de straatbarbecue ondersteunen, zoals een partytent, statafels en banken of een springkussen. De catering is voor eigen rekening van de deelnemers.
> lees meer over de
mogelijkheden


 

 
Aanpak overlast in uw woon- en leefomgeving in IJsselstein

Verschillende mensen hebben verschillende behoeften wat betreft hun omgeving. Zo heeft de een behoefte aan rust en stilte en voor de ander zorgt goede muziek en samenzijn voor vermaak. Vaak gaat dit prima samen, maar in sommige gevallen geeft dit misnoegen. Dan wordt er overlast ervaren in de eigen woon- of leefomgeving.
> lees verder

 
Workshop interactie met uw wijk, hoe doet u dat?

Stichting Pulse organiseerde de workshop; interactie met de wijk voor actieve bewoners. Bewonersgroepen en actieve bewoners inspireerden elkaar met mogelijkheden rondom interactie met de wijk. De vraag waar het mee begon: ‘Waarom wil iemand in uw wijk komen wonen?’.
> lees verder


27 september: Burendag!

Het is weer zover: Burendag op zaterdag 27 september. Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Bedenk samen met de buurt een leuk idee voor Burendag en stuur het Oranje Fonds uw aanvraag toe. Maak van dit jaar een nóg groter succes!
> lees verder

 

Jeugdzorg naar gemeente

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering.
> lees meer

 

 
Inbraaktips

Gaat u op vakantie? Bedenk dan dat inbrekers nooit vakantie hebben. De politie en Stadstoezicht van de gemeente, surveilleren regelmatig in de gemeente om woninginbraak tegen te gaan en daders op te sporen. Maar wat kunt u zelf doen om de kans op een inbraak in uw huis zo klein mogelijk te maken?
> lees verder

 
Gezocht: de Lekkerste Parken
van Nederland

Zorg dat uw park de status van Lekker park verdient! Dat kunt u doen door uw favoriete park te supporten, en natuurlijk uw vrienden uit te nodigen om hetzelfde te doen!
> lees verder


Facebook pagina Verloren of Gevonden in IJsselstein

Wel eens wat kwijt geraakt? En nooit meer terug gezien? Of op straat iets gevonden dat niet van u is? Waar bracht u het dan heen? Vanaf heden is er de Facebook Pagina Verloren of Gevonden in IJsselstein . Op de Facebook pagina kunt u een melding plaatsen van uw vondst of verlies om zo het gevonden voorwerp bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen.
> lees verder

 

Bent u mantelzorger of vrijwilliger? Doe mee met dit onderzoek!

De gemeente doet onderzoek onder inwoners die mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen. De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoeveel inwoners mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen, wat hun ervaringen zijn en aan welke ondersteuning zij behoefte hebben. Dus geef uw mening!
> lees verder

 
 
 
Nieuwsbrieven andere wijken:
> Noord
> Centrum
> Zuid
 
> Contact redactie
> Disclaimer
> Afmelden nieuwsbrief


Deze nieuwsbrief komt tot stand in samenwerking met de bewonersgroepen, Stichting Pulse, Provides en politie en wordt u aangeboden door de gemeente IJsselstein.