Nieuws - Ons IJsselstein

RepairCafé IJsselstein: “ Weggooien? Mooi niet!”

30 september '16, 09:00 uur

Het RepairCafé in IJsselstein is sinds 6 januari van dit jaar gevestigd in de basisschool de Brug aan de Poortdijk 101. Deze nieuwe locatie is veel lichter en ruimer van opzet waardoor het voor iedereen prettiger werken is.

Vooral veel ouderen weten de weg naar het RepairCafé te vinden. Sinds de opening is het bezoekersaantal enorm gestegen t.o.v. voorgaande jaren. Van de aangeboden spullen kan ruim 90% door reparatiedeskundigen weer worden hersteld. Zo is er voor de “klanten” van het RepairCafé  een ruime zithoek waar onder het genot van een kopje koffie of thee gewacht kan worden tot de reparatie weer klaar is. Ook kan men zelf meehelpen met het repareren.  Het repareren kost niets. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd waarvoor bijvoorbeeld gereedschap, koffie enz. kan worden gekocht. Alleen wanneer er daadwerkelijk onderdelen moeten worden vervangen, zoals een fietslamp of een binnenband,  wordt daarvoor het inkoopbedrag berekend.

Waarvoor kunt u bij het RepairCafé terecht? Voor het herstel van uw kleding, het inzetten van ritssluitingen, het korter maken van  jurken en/of broeken. Verder voor alle mogelijke reparaties aan fietsen en uw elektrische apparatuur zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, schemerlampen enz.

Het RepairCafé IJsselstein, een initiatief van stichting Pulse, werkt geheel met  vrijwilligers. Iedere dinsdagmiddag zetten zij zich met veel enthousiasme in om de aangeboden spullen weer te herstellen met als doel de klant naar alle tevredenheid te kunnen helpen.

Iedereen die nog niet bij het RepairCafé is geweest, wordt dan ook van harte uitgenodigd om op een dinsdagmiddag eens een keertje langs te komen aan de Poortdijk 101. Het RepairCafé IJsselstein is voortaan vanaf 23 augustus iedere  dinsdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. (m.u.v. de schoolvakanties).